Ekonomski predmeti

Ekonomski predmeti

V aktivu učiteljev ekonomskih predmetov smo združeni učitelji, ki poučujemo strokovno teoretične vsebine s področja ekonomije oziroma turizma in gostinstva.

Dijaki se z našo pomočjo seznanijo z osnovnimi pojmi s področja turizma, spoznajo osnove trženja, podjetništva in ostale ekonomske kategorije. Dijake radi opozarjamo na tekočo gospodarsko problematiko, predvsem pa želimo, da bi teorijo in prakso čim bolje povezali, zato uporabljamo raznovrstne metode poučevanja. Učitelji skrbimo za stalno strokovno izpopolnjevanje. Svoje znanje dijaki dokazujejo že med samim izobraževanjem z udeležbo na različnih tekmovanjih, sodelovanjem v projektih in na delovni praksi.

 

Krožek Mladi in denar

(Objavljeno 11.10.2019 ob 21:48 v naslednjih kategorijah:
Ekonomski predmeti, Prva stran
)

Znam ravnati z denarjem? Potrebujem finančni načrt? Varčevanje? Zavarovanje? Dobri dolgovi? Slabi dolgovi? Spletni nakupi? Plačilne kartice? Naložbe? Finančne piramide? In še in še …

Vabljeni na predstavitev krožka,  v torek, 15. 10. 2019, ob 13. uri, v učilnici 210.

Mentorica: Suzana Klavs

[več]

Dan odprtih vrat Finančne uprave RS

(Objavljeno 21.05.2019 ob 19:31 v naslednjih kategorijah:
Ekonomski predmeti
)

Finančna uprava Republike Slovenije je v petek, 17. 5. 2019, pripravila dan odprtih vrat. Aktivnosti so potekale po celi Sloveniji. Dijaki našega razreda smo obiskali Finančni urad Celje.

Predstavili so nam delo mobilne enote. Uslužbenci so nam predstavili svoje delo, razkazali vozilo s tehnično opremo za odkrivanje nepravilnosti in pokazali nekaj primerov tihotapljenja orožja, drog in tobaka. Tihotapljenje odkrivajo s pomočjo detektorjev za pregled skritih delov vozila in službenimi psi, ki ...

[več]

Mladi podjetniki

(Objavljeno 24.04.2019 ob 14:57 v naslednjih kategorijah:
Ekonomski predmeti, Prva stran
)

 Na 23. državnem tekmovanju Mladi podjetnik, ki ga vsako leto organizira Gea College, sta naša dijaka Anika Kropf in Dimitrije Pešič pod mentorstvom prof. Brigite Košak dosegla 3. mesto.Predstavila sta Wat, podlogo za brezžično polnjenje elektronskih naprav. Komisijo sta fasciniralia z izjemno predstavitvijo in možnostjo izvedljivosti te ideje. 

[več]
Na arhiv aktiva
Elektronsko gradivo
Učbeniki