Raziskovalna dejavnost

Na naši šoli se imajo dijaki možnost ukvarjati tudi z raziskovalno dejavnostjo. Na tak način nadgrajujejo in dopolnjujejo v šoli pridobljeno znanje, mu dodajajo praktično vrednost ter se interesno in poklicno usmerjajo v različna strokovna področja. Mladi raziskovalci utrdijo zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenijo svoja predvidevanja in spoznanja, se naučijo jasno in javno izražati svoja mnenja, razvijajo določene spretnosti, pomembne za življenje in kritično razmišljanje ter razvijajo (zdrav) tekmovalni duh ter se navajajo in usposabljajo za učinkovito predstavitev znanja.

Ponosni smo, da imamo veliko dijakov, ki najdejo smisel v odkrivanju novega, poglobljenega znanja z vseh področji. Pri delu jih spodbujajo, jim svetujejo in pomagajo strokovno usposobljeni mentorji.

 

Koordinatorica raziskovalnega dela

mag. Polona Frajzman

Nova raziskovalna naloga

(Objavljeno 08.04.2018 ob 19:36 v naslednjih kategorijah:
Prehrana, Raziskovalna dejavnost, Prva stran
)

“Čaj … je religija umetnosti življenja” (Kakuzo Okakura, The book of tea)Filip in Urh Burnik ... mlada raziskovalca. Filip, naš dijak iz oddelka 4. a, Urh, brat dvojček, dijak Gimnazije Celje - Center.

Poleti, leta 2017, sta opravila mednarodno priznan tečaj za čajnega šampiona. Na predavanju sta pridobila veliko znanja o čaju, a se njegove kemijske sestave niso podrobno dotaknili. To ju je spodbudilo, da sta se lotila raziskovalne naloge, ki je povezovala kemijske lastnosti z okusom ...

[več]

Raziskovalna dejavnost

(Objavljeno 07.11.2016 ob 08:16 v naslednjih kategorijah:
Obvestila, Prva stran, Raziskovalna dejavnost
)

Raziskovalna dejavnost

Vse dijake, ki želite nadgraditi in dopolniti v šoli pridobljeno znanje, mu dodati praktično vrednost ter se usmeriti v eno od področij znanosti, vabimo, da se vključite v raziskovalno dejavnost. Na ta način si boste utrdili zaupanje vase, v svoje delo in razmišljanje, ocenili svoja predvidevanja in spoznanja, se naučili jasno in javno izražati svoja mnenja, razvili določene spretnosti, pomembne za življenje in kritično razmišljanje ter (zdrav) tekmovalni duh in se ...

[več]

Podelitev priznanj mladim raziskovalcem

(Objavljeno 14.06.2016 ob 14:40 v naslednjih kategorijah:
Raziskovalna dejavnost, Prva stran
)

V torek, 14. 6. 2016, je v Narodnem domu potekala zaključna prireditev 38. leta mladinskega raziskovalnega dela na Celjskem. Jernej Jelen je za svojo raziskovalno nalogo Mladi in gledališče, ki se je uvrstila v prvo skupino,  prejel županovo priznanje.

Mentor: Vid Burnik, prof.

[več]
Na arhiv dejavnosti