Pomočnik kuharja

Vsebina usposabljanja:

  • pomen hranilnih snovi za človeka
  • priprava zdrave hrane in posledice nepravilne prehrane
  • HACCP
  • priprava  delovnega  prostora v kuhinji
  • predpriprava živil za posamezne skupine jedi
  • mehanski in toplotni postopki obdelave živil
  • priprava enostavnejših jedi, toplotnih napitkov in enostavnih sladic
  • poslovanje v gostinskih obratih
  • komunikacija

Število prostih mest

16 (minimalno število prijav 12)

Potrdilo

Kandidati prejmejo potrdilo o opravljenem programu usposabljanja.

Izpit

Po usposabljanju se kandidati lahko prijavijo na izpit. Izpit opravljajo pred

državno komisijo.

Tisti, ki opravijo izpit pred državno izpitno komisijo, dobijo javno veljavno listino (certifikat), da so pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo.

Kotizacija

Cena usposabljanja in izpita 730 EUR.

Cena samega izpita:

  • preverjanje na osnovi listin: 180 EUR
  • neposredno preverjanje: 224 EUR

Rok prijave

Prijave sprejemamo do 16 do 31. avgusta 2019.

Prijavite se lahko z uporabo:

Termin izvedbe

Predvidoma september 2019 (2-3 tedne).

Trajanje: 100 ur

Pogoji

Opravljena osnovnošolska obveznost, zdravniško potrdilo.