Dietni kuhar/kuharica

Dietni kuharji so strokovnjaki, ki delajo v bolnišničnih kuhinjah, zdraviliščih, šolah, vrtcih in sodelujejo pri oblikovanju diet športnikov, diabetikov, bolnikov, ostarelih. Kuharji na tečaju za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije pridobijo potrebno strokovno znanje, ki jim omogoča opravljati odgovorno delo dietnega kuharja.

Vsebina usposabljanja:

  • Dietetika
  • Praktične vaje
  • Načela zdrave prehrane
  • Sestavljanje jedilnika
  • Informatika
  • Komuniciranje

Število prostih mest

16 (minimalno število prijav 12)

Potrdilo

Kandidati prejmejo potrdilo o opravljenem programu usposabljanja.

Izpit

Po usposabljanju se kandidati lahko prijavijo na izpit. Izpit opravljajo pred državno komisijo. Tisti, ki opravijo izpit, dobijo javnoveljavno listino (certifikat), da so pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo.

KOTIZACIJA

Cena usposabljanja in izpita je 700 EUR

Cena samega izpita:

- preverjanje na osnovi listin: 180 EUR

-neposredno preverjanje: 224 EUR

Rok prijave

Prijave sprejemamo do 1. marca 2019.

Prijavite se lahko z uporabo:

Število prostih mest

16 (minimalno število prijav 12)

Termin izvedbe

Marec/april 2019 (2 tedna).

Trajanje: 80 ur (2 tedna)

Pogoji

Posebni pogoji, ki jih mora izpolnjevati oseba, ki želi pridobiti poklicno kvalifikacijo:

  • najmanj srednja poklicna izobrazba s področja gostinstva in vsaj tri leta delovnih izkušenj na področju priprave dietne prehrane, ki jih kandidat dokaže z referenčnim pismom delodajalca ali pogodbo o zaposlitvi
  • najmanj srednja poklicna izobrazba živilske smeri in vsaj pet let delovnih izkušenj na področju priprave dietne prehrane, ki jih kndidat dokaže z referenčnim pismom delodajalca ali s pogodbo o zaposlitvi