Dobra ura z Akijem

Objavljeno 25.03.2013 ob 09:37 v naslednjih kategorijah: Dogodki, Novinarski krožek, Debatni kljub

V petek, 22. 3. 2013, smo se debaterji Rok Korbar, Natalija Stakne, Matej Gulič, Nika Tkalec in naša mentorica mag. Karlina Koželj odpravili v Ljubljano na snemanje oddaje »Dobra ura z Akijem«. Med vožnjo smo se pogovarjali in debatirali o temi oddaje - zavisti.

V Ljubljani smo se naprej fotografirali, nato pa se odpravili na snemanje oddaje. Po sprejemu smo se znašli v sobi za ličenje. Napudrali in namazali so nas, da bi bili videti čim lepši. Pred oddajo nas je pozdravil tudi voditelj oddaje Aki in gostja dr. Maša Vidmar. Posvetovali smo se o poteku oddaje.

Kasneje so nas odpeljali do studia, nam povedali, kje bomo sedeli, kdaj naj gremo na oder in nam namestili mikrofone. Vsi smo bili malce živčni, a so nam vsi prisotni vlivali samozavest ter nas mirili. Čas pa nam je krajšala tudi legenda TV ekranov ga. Miša Molk, ki je bila ena izmed gostij.

Ko se je oddaja zares začela, so roke postale potne, srca pa so nabijala malce hitreje. Minil je uvod in že smo bili na vrsti. Aki nas je najprej predstavil, med oddajo pa nam je postavljal razna vprašanja o zavisti, ki je bila glavna tema oddaje. Spraševal nas je o osebnem mnenju o zavisti in kako ravnamo, če smo zavistni.

Spoznali smo, da biti na televiziji v živo ni nič takšnega in smo se raje sprostili kot pa potili. Ker smo uživali, je bilo oddaje kar prehitro konec. Po končani oddaji so se nam vsi zahvalili za sodelovanje urednica oddaje in voditelj. Pridobili smo neprecenljivo izkušnjo in edinstveno priložnost, za kar se moramo zahvaliti tudi naši mentorici Karlini Koželj.

Vabimo vas, da si ogledate posnetek oddaje in galerijo fotografij.

Članica Debatnega kljuba SŠGT Celje

Nika Tkalec, 2. b

Z Božičkom na ekskurzijo

Kaj je lahko bolj sladkega za dijake kot leto zaključiti namesto s poukom v šolskih klopeh kar z učenjem vodenja na poti v tovarno čokolade in pod božično drevo v Gradcu? Nič! Takšen je enoten zaključek vseh članov popotniškega in vodniškega krožka, ki smo letos zamenjali vsakoletno Miklavževo ekskurzijo za božično. Tudi vreme je bilo na naši ...