Novinarski krožek

Dijaki, ki vas zanimata video in film, dobrodošli v krožek, kjer boste usvojili osnove videa ali pa svoje znanje dopolnili in oplemenitili.

Šolska video skupina je vedno tam, kjer je najbolj zanimivo. Pripravljamo reportaže o dogajanju v šoli in izven, snemamo kratke filme, predvsem pa se seznanjamo s postopki načrtovanja in priprav ter video produkcije (snemanje - slika, ton ...) in postprodukcije (zajem videa, montaža, avtorizacija ...).

Za dijake organiziramo video delavnice, ki jih vodijo priznani mentorji videa. Soustavrjamo festival kratkega dijaškega filma Dififest in sodelujemo na dveh največjih dijaških filmskih festival pri nas Videomanija in Zoom.

 

Šola se ponaša s sodobnim multimedijskim kabinetom z zmogljivo računalniško in snemalno opremo.

Pridruži se nam.

Mentor krožka:

Aleš Brod, prof.

 

 

Na prvencu mladi debaterji odlični

(Objavljeno 21.10.2014 ob 10:31 v naslednjih kategorijah:
Novice šole, Slovenski jezik in književnost, Debatni kljub, Novinarski krožek
)

V soboto, 18.10.2014, je na Gimnaziji Celje – Center potekal prvi srednješolski debatni turnir, na katerem so sodelovale Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazija Ptuj, Druga gimnazija Maribor, Gimnazije Ravne na Koroškem,  Gimnazija Velenje, Prva gimnazija Celje, Gimnazija Celje Center, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Gimnazija Litija, Gimnazija in srednja ekonomska šola Trbovlje, Gimnazija Novo mesto (samo na delavnicah), Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna gorica, Gimnazija ...

[več]

Dobra ura z Akijem

(Objavljeno 25.03.2013 ob 09:37 v naslednjih kategorijah:
Dogodki, Novinarski krožek, Debatni kljub
)

V petek, 22. 3. 2013, smo se debaterji Rok Korbar, Natalija Stakne, Matej Gulič, Nika Tkalec in naša mentorica mag. Karlina Koželj odpravili v Ljubljano na snemanje oddaje »Dobra ura z Akijem«. Med vožnjo smo se pogovarjali in debatirali o temi oddaje - zavisti.

V Ljubljani smo se naprej fotografirali, nato pa se odpravili na snemanje oddaje. Po sprejemu smo se znašli v sobi za ličenje. Napudrali in namazali so nas, da bi bili videti čim lepši. Pred oddajo nas je pozdravil tudi voditelj oddaje ...

[več]

Nov uspeh nogometašev

(Objavljeno 05.03.2013 ob 11:38 v naslednjih kategorijah:
Športna vzgoja, ŠKL nogomet, Novinarski krožek
)

Naši nogometaši nas vedno znova presenečajo. Že drugo leto zapored so osvojili prvo mesto na področnem prvenstvu, katerega so se udeležile: Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Srednja ekonomska šola Celje, Gimnazija Lava in Gimnazija Celje ― Center.

V prvi tekmi so se naši nogometaši pomerili ekipo z Gimnazije Lava in zmagali z golom Luke Glinška. V drugi tekmi so bili njihov nasprotniki nogometaši z Gimnazije Celje ― Center.  Tudi v tem obračunu so zmagali naši dijaki z rezultatom 2 ...

[več]
Na arhiv aktiva