Krožek finančnega opismenjevanja

Dejavni bomo na dveh področjih. Prvo področje zajema poznavanje pravic potrošnikov. Nadgradili bomo zavedanje o pravicah, ki pripadajo potrošnikom v različnih situacijah, kot so nakup blaga in storitev, garancija, pravice potnikov pri uporabi različnih transportnih sredstev, prodaja na daljavo itd.

Drugo področje pa bo zajemalo pripravo osebnega finančnega načrta, izvedeli bomo tudi kako lahko varčujemo in zakaj je to smiselno.

Mentorica:
Suzana Klavs, univ. dipl. ekon.

Svetovni dan pravic potrošnikov

(Objavljeno 15.03.2014 ob 09:14 v naslednjih kategorijah:
Novice šole, Krožek finančnega opismenjevanja
)

15. marca praznujemo Svetovni dan pravic potrošnikov. Za varstvo pravic potrošnikov se zavzema več organizacij. Na mednarodni ravni deluje organizacija Consumers International. Leta 2005 je bila pod okriljem Evropske komisije ustanovljena Mreža evropskih potrošniških centrov (European Consumer Centers Network), ki delujejo v vseh državah članicah EU. V Sloveniji že od leta 1990 deluje,nepogrešljiva, neodvisna, neprofitna in danes že mednarodno priznana Zveza potrošnikov Slovenije.

Vse ...

[več]

Denar nima idej

(Objavljeno 28.11.2013 ob 08:30 v naslednjih kategorijah:
Krožek finančnega opismenjevanja
)

Program Denar nima idej je družbeno odgovoren projekt, kjer se mladi učijo odgovornega ravnanja z denarjem. Cilj programa je izboljšati finančno pismenost mladih.

Pod okriljem Študentske organizacije Slovenije sta ambasadorja programa, Rok in Žiga Miščevič,  podala svoje znanje dijakom tretjih in četrtih letnikov.

Na delavnici so dijaki spoznali pravo strategijo razmišljanja in ravnanja: »Ko se bom pričel ukvarjati s svojim denarjem, ga bom imel več.« Veliko ljudi napačno razmišlja, da se ...

[več]
Na arhiv aktiva