Aktiv mladine RK

Naše vsakoletno delo je oblikovano iz že ustaljenih nalog in raznovrstnih rednih aktivnosti kot:

  • stalna skrb za osebno higieno in nego, splošno higieno v šoli, doma in na delovnem mestu, pa tudi zdravo prehrano,
  • osveščanje in boj proti raznim oblikam zasvojenosti,
  • poudarjanje pomembnosti redne gibalne aktivnosti,
  • humanizacija odnosov v družini, šoli, na delovnem mestu, med generacijami, med mladimi, do starejših in invalidnih ljudi in človeku prijazne narave,
  • urejanje omaric za prvo pomoč.

V okviru interesnih dejavnosti bodo kot vsako leto za dijake drugih letnikov in ostale zainteresirane posameznike potekala predavanja iz prve medicinske pomoči. Dijaki se bodo sami odločili, ali bodo opravili tudi dodatni izpit za prvo pomoč – pogoj za bodoče opravljanje izpita za voznika.

Najpomembnejša vsakoletna šolska akcija sta dve krvodajalski akciji, ki bosta tudi v tem šolskem letu organizirani v dveh terminih, jeseni 7. 12. 2009 in spomladi 14. 4. 2010. Število krvodajalcev vsako leto narašča. Tudi letos si obetamo, da bomo pridobili mnogo novih krvodajalcev, še posebej, ker v Sloveniji naraščajo potrebe po krvi in se pogosto zaloge krvi kritično zmanjšajo. Če bo iz tega razloga prišlo do poziva po izredni krvodajalski akciji, se je bomo udeležili ob upoštevanju varstva zdravja dijakov.

Januša Turk, prof.

Predavanje o krvodajalstvu

(Objavljeno 15.04.2014 ob 14:46 v naslednjih kategorijah:
Aktiv mladine RK
)

V petek, 11. aprila 2014, smo se dijaki drugih letnikov programa SSI udeležili drugega predavanja v sklopu zdravstvene vzgoje. Tema je bila krvodajalstvo.

Na našo šolo je prišla gospa Bojana Kotnik, ki dela na Transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Celje. Približala nam je svoje delo na tem področju in nam razložila, kako poteka krvodajalstvo. Predstavila nam primere ljudi, ki so svojo kri darovali celo več kot stokrat. Na koncu smo se preizkusili v poznavanju krvodajalstva in rešili ...

[več]

Spomladanska krvodajalska akcija

(Objavljeno 04.04.2011 ob 10:17 v naslednjih kategorijah:
Obvestila, Aktiv mladine RK
)

Iz Transfuziološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje so sporočili, da imajo trenutno dovolj krvi na zalogi, tako da načrtovana krvodajalska akcija za ponedeljek, 11. 4. 2011 žal odpade.

Zahvaljujem se vsem, ki ste se za akcijo odločili, hkrati pa vas prosim za razumevanje in vas k sodelovanju še kdaj vabim.

Aktiv mladine RK

Mojca Pirh, prof.

[več]

Krvodajalska akcija

(Objavljeno 30.11.2010 ob 10:24 v naslednjih kategorijah:
Obvestila, Aktiv mladine RK
)

Jesenska krvodajalska akcija

Vse polnoletne dijake vabim na krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 6. decembra 2010.

Predhodna prijava pri prof. Mojci Pirh.

[več]
Na arhiv aktiva