Dobrodošli v šolski knjižnici

Vodja knjižnice: Melita Požežnik

Telefon: 03 / 42 55 487

E-mail: melita.pozeznik(pri)ssgt.si

 

Delovni čas:

Ponedeljek – petek: 7.30– 13.00

 

Knjižnica SŠGT Celje ni le prostor, kjer boste našli vso ali skoraj vso gradivo za uspešno šolsko delo, ampak je tudi prostor, kjer se družimo, listamo časopise in revije, brskamo po internetu.

Namenjena je vsem dijakom naše šole, profesorjem in vsem odraslim, ki se na naši šoli izobražujejo ob delu.

Vso gradivo v šolski knjižnici je postavljeno po sistemu UDK in je v prostem pristopu. Trenutno imamo okoli 15.000 enot knjižnega gradiva, v učbeniškem skladu pa je okoli 10.000 enot.

V čitalnici je 20 sedežev.

Filip Burnik je Tea Champion

(Objavljeno 13.07.2017 ob 16:38 v naslednjih kategorijah:
Knjižnica, Naši dijaki
)

Filip Burnik iz 3. a je z bratom Urhom 7. julija 2017 v Londonu uspešno opravil tečaj Tea Champion na UK Tea Academy, edini organizaciji, ki na Otoku nudi certificirano profesionalno usposabljanje za pripravo čaja in tako še formalno dopolnil svoje znanje. Tečaj je vodila Jane Pettigrew, avtorica 16 knjig o čaju in ena najvidnejših strokovnjakinj s področja čajne industrije v Veliki Britaniji.

Čestitamo.

[več]

Regresirani učbeniki

(Objavljeno 29.08.2012 ob 14:37 v naslednjih kategorijah:
Knjižnica, Novice šole
)

Obvestilo za regresiranje učbenikov iz učbeniškega sklada

Dijaki iz socialno šibkih družin imajo možnost regresiranja učbenikov iz učbeniškega sklada (znižana ali brezplačna izposoja učbenikov).

V prošnji za regresiranje učbenikov je potrebno navesti ime in priimek dijaka, domač naslov, program in letnik v katerem se izobražuje.

Prošnji je potrebno priložiti fotokopijo odločbe Centra za socialno delo iz katere je razviden odstotek dohodka na družinskega člana glede na povprečno mesečno plačo ...

[več]

Učbeniški sklad 2011/12

(Objavljeno 14.06.2011 ob 12:30 v naslednjih kategorijah:
Knjižnica
)

Na spletni strani šolske knjižnice je objavljen seznam učbenikov za šolsko leto 2011/2012.

V okviru šolske knjižnice deluje učbeniški sklad, kjer si dijaki lahko izposodijo učbenike, ki jih potrebujejo pri pouku.

Izposodijo si lahko celoten komplet učbenikov ali posamezne učbenike za vse izobraževalne programe in vse letnike. Dijaki, ki se odločijo za izposojo, plačajo obrabnino, ki znaša do ene tretjine maloprodajne cene učbenikov. Prijavnice za učbeniški sklad je potrebno oddati v šolski ...

[več]
Na arhiv knjižnice