Zaključni izpit

Kandidati v programu SPI Gastonomske in hotelske storitve opravljajo zaključni izpit iz dveh izpitnih enot. Prva izpitna  enota je slovenščina,  sestavljena  je iz pisnega in ustnega dela, druga izpitna enota  pa je  izdelek oziroma storitve in zagovor. Druga izpitna enota je sestavljena iz izdelka oziroma storitve ter zagovora le-tega. V zagovor izdelka oz. storitve je vključen tudi strokovno teoretični predmet.

 

Okvirni koledar ZI 2018/19

Zimski rok

6. 2. 2019, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu

11. 2. 2019, pisni del SLO ob 7:00

12. 2. 2019, izdelek oz. storitev in zagovor ob 8:00

13. 2. 2019, ustni del SLO ob 7:30

14. 2. 2019, podelitev spričeval

Spomladanski rok

3. 6. 2019, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu

5. 6. 2019, pisni del SLO ob 8:00

6. 6. 2019, izdelek oz. storitev in zagovor ob 7:30

7. 6. 2019, ustni del SLO ob 7:30

12. 6. 2019, podelitev spričeval

Jesenski rok

12. 8. 2019, zadnji rok za prijavo k zaključnemu izpitu

26. 8. 2019, pisni del SLO ob 8:00

27. 8. 2019, izdelek oz. storitev in zagovor ob 7:00

28. 8. 2019, ustni del SLO ob 7:00

30. 8. 2019, podelitev spričeval

Predlog tem za drugo izpitno enoto izdelek oz. storitev in zagovor

I. TEMA

Ob srečanju ravnateljev srednjih šol

 

II. TEMA

Poletni menu

 

III. TEMA

Pomladni menu

 

IV. TEMA

Vegetarijanski menu

 

V. TEMA

Nedeljsko kosilo ob otvoritvi domače obrti

 

VI. TEMA

Mednarodni menu

 

VII. TEMA

Mediteranski menu

 

VIII. TEMA

Poslovni menu ob srečanju bankirjev Slovenije

 

IX. TEMA

Ob srečanju maturantov

 

X. TEMA

Ob srečanju književnikov

XI. TEMA

Izvedba hladno-toplega bifeja


Predsednik ŠK za ZI                                                              Tajnica ŠK za ZI

Iztok Leskovar                                                                        Sabina Snedic