Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Pouk enogastronomije malce drugače

Pouk enogastronomije je potekal malo drugače, ne v šolskih klopeh, ampak na terenu, blizu Dvorca Novo Celje. Z dijaki oddelkov 4. a in 4. č smo namreč obiskali restavracijo Galerijo okusov. Razvajali so nas s tri hodnim menijem. Glavni v kuhinji je bil naš bivši dijak, Marko Magajne. Za eksplozijo popolnih okusov pa je poskrbel vinar Andraž Greif s svojimi rizlingi. 
Imeli smo priložnost spoznati odlično hrano v kombinaciji z vini. Bili smo navdušeni nad toplim sprejemom in vrhunsko kulinariko.

Uspeh naših tekmovalcev na 63. Gostinsko-turističnem zboru

Na 63. Gostinsko-turističnem zboru, ki je med 10. in 12. oktobrom potekal v Radencih, so se naše dijaki ponovno odlično odrezali. Tekmovalni del zbora se je odvil 11. oktobra, dosegli pa so naslednje rezultate:

Ekipa SŽB: Miha Hriberšek (4.a), Luka Reberšak (3.a) in Neža Kočnar (4.č) in mentor Kristjan Klančnik - zlato priznanje
Ekipa KUH: Sebastjan Grobelšek, Lovro Vetrih, Maja Zupanc (vsi 3. a) in mentor Srečko Lešek - srebrno priznanje
Ekipa TUR: Tjaša Randl, Luka Gošek (4. b) in Nika Klanšek (4.c) in mentor Janez Turnšek - bronasto priznanje

Vsem mentorjem in tekmovalcem čestitamo za dosežen uspeh.

Vodili smo Italijane po Celju

Veliko dijakov se je za našo šolo odločilo, ker želijo postati turistični vodniki. Izkoristijo vsak možen trenutek za vajo in novo izkušnjo. V sredo, 5. 10., se je ponudila takšna priložnost štirim dijakinjam, ki so vodile okoli 30 otrok iz Italije, ki v teh dneh odkrivajo lepote Slovenije. Na svoji poti so s Celjanko, gospo Globočnik, ki je njihova učiteljica, obiskali III. OŠ Celje, ki je  v naši soseščini. Anastasia in Ema, obe nekdanji učenki te šole, ter Katja in Špela, ki letos pri nas zaključujeta izobraževanje in sta vsa leta v vodniškem krožku, so se ta teden marljivo pripravljale s prof. Majo Maričič na izziv, kako kar najbolje predstaviti Celje malim ...

Ekskurzija v Ljubljano za 1. a, b in c bo 19. 10. 2016. Odhod ...

10.10.2016

3-kons se bo začel 7. 10. ob 9.00

05.10.2016
Informativni