Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: SŠGT

Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Pohod na Šmohor

V četrtek, 25. 9. 2014, smo se učenci prvih letnikov odpravili na pohod na Šmohor. Najprej smo se z vlakom peljali do Laškega, kasneje pa smo nadaljevali peš. Pot nas je vodila skozi gozd. S pravilnim tempom in dobro voljo smo uspešno prispeli na cilj. Na težko pričakovanem cilju smo  nekaj popili in pojedli, zatem pa smo se s 787m visokega Šmohorja odpravili nazaj do Laškega.

Nataša Roter in Jerneja Lobnikar 1.b

Srečanje ukradenih otrok

V celjski mestni četrti Dolgo polje, kamor sodi tudi Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, praznujemo konec septembra in v začetku oktobra krajevni praznik. Poimenovali smo ga po ukradenih otrocih, ki so jih  Nemci  leta 1942 nasilno ločili od njihovih družin ter jih z namenom, da bi jih ponemčili,  poslali v nemška prevzgojna taborišča. Danes so taboriščniki – ukradeni otroci že v jeseni življenja, kljub temu pa se v okviru praznika mestne četrti Dolgo polje vsako leto srečajo na I. osnovni šoli, kjer so jih pred 72 leti iztrgali iz naročij njihovih mater.

Vseslovensko srečanje ukradenih otrok je odmeven dogodek, ki med drugim opominja, naj se grozote vojne ne bi nikoli ...

Zmaj, ki varuje Ljubljano

Ni ga dijaka naše šole, ki bi ne vedel, da je 27. 9.  svetovni dan turizma, veliko pa jih je, ki ne vedo, da je letos, na ta dan, v Ljubljani prvič potekalo državno tekmovanje mladih do 29. let v turističnem vodenju, na katerem sta tekmovala tudi dijaka naše šole - Luka Gošek in Tanja Ojsteršek. Priprave nanj so bile dolgotrajne. Dijaki so spomladi najprej tekmovali po regijah in naša dva sta napisala  seminarski nalogi o vodenju po Celju, ki sta bili med petimi najboljšimi v Sloveniji. Tako sta pristopila v najožji krog, na državno tekmovanje. Že na pripravah, ko so nas po Ljubljani vodili profesionalni vodniki, smo videli, da bo konkurenca zelo težka, saj sta kandidata z naše šole bila ...

Iščemo ponudnika za prilagojeni prevoz gibalno ovirane osebe.

01.10.2014

Vpis občanov bo potekal po naslednjem razporedu:

19.09.2014
Informativni