Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: SŠGT

Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Prireditev ob prenovi in 35-letnici Dijaškega doma

V sredo, 21. 1., se je ob 17. uri v Dijaškem domu v Celju odvijala slovesnost v čast 35-letnice in prenove doma. Prireditve so se udeležili mnogi gostje, dijaki, študentje in starši. Slavnostni govorci so bili gospod Iztok Leskovar, ravnatelj SŠGT Celje, dr. Slavica Černoša, vodja sektorja za srednje šolstvo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, in županov pooblaščenec gospod Stane Rozman.

Program je pripravila gospa Amalija Stopinšek, nastopali pa so večinoma dijaki bivajoči v domu. Poleg njih so nastopili še The Šlagers z Gimnazije Celje – Center pod mentorstvom profesorja Saša Šonca in glasbena skupina s ...

Dijaški dom praznuje 35-letnico delovanja

Dijaški dom na Ljubljanski cesti v Celju je sprejel prve dijake jeseni leta 1979 in pomenil v treh desetletjih in pol drugi dom več kot 6000 dijakom in študentom. Aprila 2014 je postal del Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Dom sestavljata dva stolpiča. Oktobra 2014 smo začeli s prenovo stolpiča B. Prenovili smo sobe in učilnice ter jih opremili z novim pohištvom. Sobe so v 5 nadstropjih, 80 je dvoposteljnih, 23 pa enoposteljnih. Vse imajo žični in brezžični dostop do interneta. Obnovili smo tudi kurilnico in tako naredili prvi korak k energetski sanaciji objektov.

Danes biva v domu 166 dijakov in študentov. Vsi ...

Promocija poklicev na OŠ Ljubečna

Tudi letos so se v zimskih mesecih na osnovnih šolah v celjski regiji začele aktivnosti, ki devetošolcem pomagajo pri odločitvi, kam po osnovni šoli. Na OŠ Ljubečna je 50 devetošolcev. 12. januarja so nas povabili na njihovo razredno uro. Udeležili smo se je skupaj s Srednjo zdravstveno šolo Celje. Našo šolo so zastopali ga. profesorica Vida Lončarič in dijaka Anamarie Stropnik iz 2. B, ki je zastopala turistični del, ter Andraž Rand iz 3. b, ki je predstavil gostinski del. Nad predstavitvijo naše šole so bili devetošolci navdušeni, zato upamo, da nas bodo na OŠ Ljubečna še povabili in da bomo njihove učence v bodoče srečevali tudi na naših hodnikih.

Brina ...

V četrtek, 29.1.2015 bo za dijake naše šole organiziran zimski ...

21.01.2015

V ponedeljek, 26. 1. 2015, bo med 5. in 7. šolsko uro v jedilnici ...

20.01.2015
Informativni