Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Pa jo imamo, najboljšo dijaško kratko zgodbo

Letos smo od vas, dijaki, prejeli kar trikrat več kratkih zgodb kot lani, ko smo prvič razpisali natečaj za najboljšo dijaško kratko zgodbo. To nas zelo veseli in vi, dragi udeženci natečaja, ste dokaz, da zapisane besede za mlade niso nekaj tujega, pozabljenega.

Strokovna komisija (v sestavi profesoric Natali Borinc, Metke Mestnik in Duške Safran) je končala svoje delo in čas je, da pred bližajočim se kulturnim praznikom razglasimo zmagovalno zgodbo in tudi tako opomnimo, da je kultura pomemben del človeka in naroda.

Zmagovalna dijaška kratka zgodba je zgodba z naslovom Ona, avtorice Nuše Hohnec iz 4. c.

Čestitamo Nuši in vsem tekmovalcem, da ...

Rezultati šolskega tekmovanja iz znanja geografije

Šolsko tekmovanje iz znanja geografije, katerega tema so bile letos naravne znamenitosti Slovenije, je potekalo 19. januarja. Na njem je sodelovalo 18 dijakov,  bronasto priznanje v kategoriji srednješolskih programov z več kot 140 urami geografije pa so osvojili  Tjaša Randl, Luka Gošek, Martina Hudina, Monika Marijanović, Veronika Mikec in Katja Sorčan.

Tjaša Randl in Luka Gošek pa sta se kot najvišje uvrščena na šolskem tekmovanju uvrstila tudi na območno  tekmovanje, ki bo 8. marca v Celju.

Vsem prejemnikom priznanj iskrene čestitke, tekmovalcema na območnem tekmovanju pa želimo čem več uspehov.

Tekmovalna komisija

Na sejmu Natour Alpe-Adria so dijakinje 4. c predstavile hišico na drevesu

Dne 27. 1. 2016 smo se dijakinje 4. C Julija Majger, Valentina Orter, Špela Boček in Lejla Keserović z mentorjema Janezom Turnškom in Katarino Maček Tončić udeležile tekmovanja Več znanja za več turizma, ki ga že vrsto let organizira Turistična zveza Slovenije. Tema letošnje prireditve je bil zeleni turizem. Dijakinje smo izdelale seminarsko nalogo z naslovom  Hišica na drevesu, ki se resnično nahaja v Mestnem gozdu Celje. Finančna sredstva za postavitev hišece je pridobila Mestna občina Celje v sklopu evropskega projekta Green 4 Grey. V nalogi smo predstavile našo zamisel na kakšen način bi lahko hišico vključili  v turistično ponudbo Celja. Na turistični tržnici smo ...

Šolsko tekmovanje v Ekokvizu bo v četrtek, 4. februarja 2016, ob ...

25.01.2016

Terme Olimia nudijo štipendijo dijakom zadnjih letnikov SSI in SPI, ...

22.01.2016
Informativni