Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Praktična predstavitev poklicev na OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah

V ponedeljek, 25. 4. 2016, smo za učence 6. razredov OŠ Pod goro v  Slovenskih Konjicah pripravili delavnice in jim predstavljali poklice. Turistični del smo predstavljale Maja Beškovnik, Lejla Keserovič in jaz. Pripravile smo različne igre, kjer so otroci tekmovali in hkrati utrjevali znanje s področja turizma. Gostinski del pa so vodili Lovro Vetrih, Anja Matijec in Žiga Slemenšek, ki so pripravljali kekse, kanapeje, smutije in zlagali prtičke. Spremljala nas je ga. profesor Marija Kotnik.  Več si poglejte v galeriji fotografij.

Lavra Terbovšek, 2.b

Vrtec na obisku

Gostinski in turistični delavci imajo goste zelo različnih starosti, zato se že v šoli učimo, kako ravnati z njimi. Tokrat so bili gosti zelo mladi, saj so prišli iz vrtca. Pripeljal jih je njihov vzgojitelj, ki je pravzaprav profesor angleškega jezika in zgodovine, s svojo pomočnico. Mali gostje so nas presenetili s svojo zvedavostjo in angažiranostjo. Pri gospe Kamerički so se učili kuhinjskih pripomočkov in jih veliko že poznali, nato pa poprijeli za delo in pridno pomagali našim dijakom peči žemlje, pripravljati sendviče in seveda ne gre obisk brez sladic, ki so bile takooooo sladke. Druga skupina je medtem uživala v delavnici strežbe  gospoda ...

Predstavitev na OŠ Lava

V okviru projekta Odgovorno s hrano smo se 21. 4. 2016 predstavili na Osnovni šoli Lava. S področja gostinstva so sodelovali dijaki 2. a: Sebastjan Grobelšek, Filip Burnik in Luka Seme. Učence so razveselili s palačinkami. Osnovnošolci pa so lahko tudi aktivno sodelovali pri pripravi kanapejev. Dijaka 1. c Tajda Gradišnik in Rok Tratnik pa sta s kolesom sreče in z zanimivimi vprašanji s področja turizma spodbujala učence k aktivnemu sodelovanju.

Oglejte si tudi galerijo fotografij.

Janez Turnšek, prof.

Ni novih obvestil

26.04.2016

V času prvomajskih praznikov bo šola zaprta od 27. 4. do 2. 5. 2016.

26.04.2016
Informativni