Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Tekmovanje iz finančne pismenosti mladih

V četrtek, 19. maja, je  na ljubljanski ekonomski fakulteti,  pod okriljem revije Moje finance potekalo drugo državno tekmovanje iz finančne pismenosti mladih. Sodelovalo je 23 šol iz celotne Slovenije. Tekmovalci so se pripravljali celo šolsko leto na svojih šolah v okviru krožkov Mladi in denar. Ta krožek smo izvajali tudi  na naši šoli pod mentorstvom Suzane Klavs.  Na tekmovanju sta nas zastopala dijakinja Tatjana Terbovc iz 1. a in Žan Novak iz 3. b. Tatjana je med triinštiridesetimi srednješolci zasedla odlično četrto mesto in si prislužila zlato, Žan pa srebrno priznanje.

Drugačnost je izziv sodobne družbe

V četrtek, 19. 5. 2016, smo na šoli gostili vzgojno in zabavno gledališko predstavo Čefurji raus, ki jo je režiral g. Marko Bulc (in zanjo prejel nagrado Zlata ptica), odigral pa v številnih vlogah Aleksandar Rajaković – Sale. Skozi zgodbo smo se vživeli v življenje »čefurja« Marka, ki se je zaradi preselitve družine v Slovenijo moral prilagoditi drugačnim navadam, kulturi in okolju. Marsikdo je ob tem podoživel svojo zgodbo ali pa se spomnil na koga iz svoje soseščine. Demografsko mešana slika slovenske države je realnost in več vemo o priseljencih, lažje nam je z njimi živeti v aktivnem sožitju. Biti drugačen namreč ne sme biti v družbi problem, ampak prednost. Zato ...

SŠGT Celje – prejemnica Erasmus+ PIU listine kakovosti

V sredo, 18. 5. 2016, je potekala na šoli svečana podelitev Erasmus+ listina kakovosti  v PIU, ki  sta jo ravnatelju g. Leskovarju izročili predstavnici CMEPIUS-a ga. Neža Pajnič in ga. Urška Slapšak. Listina pomeni priznanje SŠGT Celje za dolgoletno kakovostno izvajanje mednarodne mobilnosti in dobro načrtovane strategije internacionalizacije šole, hkrati pa prinaša tudi odgovornost za še boljše delo v prihodnjih projektih.

 

 

za Mednarodno pisarno:

Darja Štiherl, mag. Natali Borinc

Odhod avtobusa v Beljak bo v ponedeljek, 23. 5. 2016, ob 7.15 s ...

22.05.2016

V petek, 20. 5. 2016, se s praktičnega usposabljanja z delom vračajo ...

17.05.2016
Informativni