Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: SŠGT

Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Naši dijaki na obisku v Domu ob Savinji Celje

V sredo, 16. 4. 2014, smo se dijaki SŠGT Celje odpravili v Dom ob Savinji Celje, kjer smo starejšim ljudem pomagali peči potice ter peciva. Zaupali so nam spomine na svojo mladost in se veselili druženja z nami.

Med samim delom se je starejšim na obrazu prikazal nasmeh. Med njimi so bili tudi takšni, ki dela niso mogli opravljati, vendar so veselo opazovali dijake pri delu. Ostali so delali, se smejali in obujali spomine, o katerih so nam navdušeno pripovedovali. Skupina starejših je delo opravila zelo hitro. Ker so bili željni dela, smo jim zamesili še nekaj testa. Videlo se je, da so z užitkom pričeli z delom. Pri tem so jim pomagali tudi dijaki zdravstvene šole, ki so bili tam ...

Projekt "eCuisine"

Projekt "eCuisine" - srečanje v Dubrovniku

V okviru projekta Leonardo da Vinci-prenos inovacij "eCuisine" je potekalo 4.srečanje projektnih partnerjev v Dubrovniku, ki sta se ga udeležila ravnatelj g. Iztok Leskovar in prof. Darja Štiherl. Kot gostiteljica srečanja se je izjemno izkazala Srednja turistična in gostinska šola Dubrovnik, s katero se že dogovarjamo za različne oblike sodelovanja tudi po končanem projektu.

V letu in pol, kolikor že potekajo projektne aktivnosti eCuisine, je nastala obsežna baza podatkov o narodnih jedeh iz vseh sodelujočih držav (Avstrija, Hrvaška, Latvija, Litva in Slovenija) ter zbirka vaj v angleškem jeziku ...

Svetovni dan kitajščine

Ali ste vedeli, da 20. aprila obeležujemo dan kitajščine? 
Kitajščina velja za najbolj razširjen materni jezik, saj ga govori več kot 1,3 miljarde ljudi, kar je skoraj petina svetovnega prebivalstva. Deli se na 6 do 12 narečij oz. jezikov, med katerimi so najbolj razširjena: mandarinščina (800 miljonov), wu (90 miljonov) in kantonščina (80 miljonov). V Sloveniji živi vedno več kitajcev, zato je zanimanje za kitajščino vedno večje. Tudi na naši šoli imamo v tem šolskem letu tečaj kitajščine. Kako pa poteka naš pouk, si lahko ogledate na razstavnem panoju pri vhodu v šolo in v galeriji fotografij.

Katja Klančnik in Julija Majger, 2.C
Neža Vodovnik, ...

7. 5. 2014 bodo v telovadnici od 12.15 do 13.00 meritve za ŠVK.

24.04.2014

Odhod avtobusov v Budimpešto bo 18. 4. 2014 ob 5.00 s parkirišča pri ...

16.04.2014
Informativni