Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: SŠGT

Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Področno tekmovanje v odbojki za dekleta

V petek, 21. 11. 2014, je na naši šoli potekalo področno tekmovanje v odbojki za dekleta. Med sabo so se pomerile ekipe Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, Gimnazije  Celje – Center in Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje.

Na prvi tekmi so se naše odbojkarice pomerile z odbojkaricami  Gimnazije Celje – Center. Prvi niz so izgubile z 17 : 25, drugega pa z 9 : 25.

Na drugi tekmi so se pomerile dijakinje Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko in Gimnazije Celje – Center. Gimnazijke so prepričljivo so v obeh nizih zmagale.

Naša dekleta so na zadnji tekmi pokazale, da so odlične odbojkarice. V prvem nizu so ...

Dan slovenske hrane

V petek, 21. 11. 2014, smo na šoli obeležili dan slovenske hrane, ki se praznuje vsak  tretji petek v novembru.

S tem praznikom poudarjamo velik pomen v Sloveniji pridelane hrane. Glavni cilj takšnega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane , spodbujanje zavedanja pomena samooskrbe, ohranjanja čistega, zdravega okolja in ohranja podeželja.

Spodbuditi želimo znanje mladine o predelavi hrane in jim vzbuditi zanimanje za kmetijsko dejavnost, saj je še kako pomembno, da v letihintenzivnega telesnega in duševnega razvoja uživamo zdravo in primerno pripravljeno hrano. Na šoli smo organizirali številne tematsko obarvane ure. Na ...

Povabilo v svet besed

Dijaki, vabimo vas, da se udeležite natečaja za najboljšo dijaško kratko zgodbo.

Natečaj poteka od oktobra do 20. decembra. Sodelujete lahko vsi dijaki naše šole. Svoje kratke zgodbe pošljite na naslov šolske knjižnice (melita.pozeznik(pri)ssgt.si). Število zgodb, ki jih boste poslali, je neomejeno. Pisci naj poleg svojega imena, priimka in razreda dopišejo še psevdonim, če želijo ostati anonimni pri objavi na šolski spletni strani.

Strokovna komisija, ki jo poleg mentorice natečaja (Duške Safran, prof.), sestavljajo še profesorji slovenščine, bo izbrala tisto, ki bo vsebinsko in oblikovno najbolj ustrezala vsem ...

21.11.2014

Hotel gostilna Triglav nudi štipendije dijakom smeri gastronomske in ...

19.11.2014
Informativni