Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje: SŠGT

Kateri od njih želiš postati ti?

Ne spreglejte naših aktualnih programov. Izberite
program s klikom na spodnje povezave.

Gastronomske in hotelske storitve Gastronomija in turizem Gastronomija
Svetovni dan kitajščine

Ali ste vedeli, da 20. aprila obeležujemo dan kitajščine? 
Kitajščina velja za najbolj razširjen materni jezik, saj ga govori več kot 1,3 miljarde ljudi, kar je skoraj petina svetovnega prebivalstva. Deli se na 6 do 12 narečij oz. jezikov, med katerimi so najbolj razširjena: mandarinščina (800 miljonov), wu (90 miljonov) in kantonščina (80 miljonov). V Sloveniji živi vedno več kitajcev, zato je zanimanje za kitajščino vedno večje. Tudi na naši šoli imamo v tem šolskem letu tečaj kitajščine. Kako pa poteka naš pouk, si lahko ogledate na razstavnem panoju pri vhodu v šolo in v galeriji fotografij.

Katja Klančnik in Julija Majger, 2.C
Neža Vodovnik, ...

Zlate potice v Preboldu

V petek, 11. 4. 2014, je v Preboldu potekal enajsti festival potic. Na festival smo odnesli tri potice, ki so jih spekli dijaki 1. d.

V kategoriji orehova potica je Patricija Jelenko iz osvojila zlato priznanje. V kategoriji smetanova potica z dodatki in smetanov kolač pa Anže Kropej dve zlati priznanji. Jan Krivec bo svoj trud poskusil še enkrat, okusna potica bo zagotovo uspela.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Mentor:

Boštjan Bezgovšek

Dan odprtih vrat na Zlatem griču

V soboto, 12. 4. 2014, je v Škalcah vinska klet Zlati grič široko odprla svoja vrata številnim obiskovalcem. Nekaj sto gostov si je ogledalo razstavo preš - stiskalnic grozdja, degustirali so lokalno hrano in vina Zlatega griča, ter si ogledali vinsko klet.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je na Zlatemu griču postavila etnološko zbirko preš, ki jo imamo sicer razstavljano v šoli, dijaki 4. a pa so za obiskovalce pripravili pod mentorstvom g. Edvarda Kužnerja kreativne delavnice.

Za dijake je bil to praktični del 2. izpitne enote poklicne mature. Gostom so pokazali in predstavili različne tipe vinskih kozarcev, steklenic, pripravili so nekaj primerov slavnostnih ...

Odhod avtobusov v Budimpešto bo 18. 4. 2014 ob 5.00 s parkirišča pri ...

16.04.2014

Odhod v Toskano bo 3. 4. ob 23.00.

02.04.2014
Informativni